Переводчик

воскресенье, 29 мая 2016 г.

Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням



Попільнички з живих квітів — загальний символ
Всесвітнього дня без тютюну.
День боротьби з тютюнопалінням був встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Куріння тютюну відноситься до числа найбільш поширених шкідливих звичок в більшості країн світу. Нажаль, Україна займає одне з перших місць в Європі за кількістю курців. Кожен другий дорослий українець курить. В Україні склалася особливо небезпечна ситуація щодо активного поширення тютюнопаління у молодіжному середовищі. Не менш небезпечним є пасивне куріння, особливо для дітей та молоді. Шкода для здоров’я людини від куріння не проявляється миттєво, але слід знати про наслідки цієї згубної звички. Курці з великим стажем приречені на серйозні проблеми зі здоров'ям. Тому кожна людина свідомо повинна подбати про своє майбутнє, і яким воно буде залежить від кожного з нас. 
Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням є ще однією нагодою для усвідомлення небезпеки, яку несе здоров’ю тютюнопаління, допомогти людям, які бажають позбутися цієї шкідливої звички та стати пересторогою для тих, хто ще не спробував курити. 


Про вплив тютюнопаління на організм людини та про те, як позбутися цієї шкідливої звички знайомлять запропановані матеріали з фонду Наукової бібліотеки.



весь світ кидає палити from bysirina



Існують спеціальні засоби, що допомагають кинути шкідливу звичку. Найпоширенішим з них є застосування никотиновмісних засобів: нікотинових пластирів, жувальних гумок, інгаляторів і інших. Вони забезпечують доступ нікотину в організм, крім сигарет, захищаючи людину від неприємного абстинентного синдрому (синдрому відміни) і не даючи надходити іншим шкідливим речовинам, що містяться в тютюновому димі. Нікотиновмісні засоби застосовують до тих пір, поки не пропаде тяга до сигарет.

Вакцину проти куріння розробили вчені з Флориди  

Вчені з Інституту Скріппса (штат Флорида) заявили, що розробили вакцину, яка допоможе позбутися куріння. За їхніми словами, препарат знижує вплив нікотину на мозок. Дослідники перевірили вакцину на мишах. З’ясувалося, що нікотин не впливає на мозок упродовж перших десяти хвилин після внутрішньовенної ін’єкції.
Препарат підвищує кількість антитіл, які приєднуються до молекул нікотину. Це уповільнює вплив нікотину на певні рецептори головного мозку. Як пояснили науковці, висока концентрація в організмі антинікотинових антитіл призводить до того, що люди можуть утримуватися від куріння півроку і більше.

Комментариев нет:

Отправить комментарий