Переводчик

четверг, 30 ноября 2017 г.

Робота з ORCID

Open Researcher and Contributor ID (ORCID) - відкритий, некомерційний проект для створення та підтримки реєстру унікальних ідентифікаторів дослідників, прозорого способу представлення науково-дослідної діяльності та вільного доступу до цих ідентифікаторів. Основна мета створення ORCID - вирішити проблему ідентифікації вчених з однаковими іменами та прізвищами. Обліковий запис ORCID включає в себе інформацію про ім'я вченого, його електронну адресу, назву організації та інформацію про його дослідницьку діяльність. Переваги ORCID: 
  •  швидка реєстрація; 
  •  вирішується проблема ідентифікації дослідника;
  •  ORCID одна з небагатьох систем, що дозволяє пов'язати різні унікальні ідентифікатори автора. 
До ORCID можна прив'язати Author ID Scopus і Researcher ID Web of Science та ін.

Кому потрібний ID ORCID:
АВТОРУ. Вказівка свого ID ORCID спрощує узгодження відомостей про автора. Немає необхідності збирати перелік своїх публікацій. Кожен видавець відправляє відомості про статтях, опублікованих в його журналах.
РЕДАКЦІЇ. Завжди можна зв'язатися з автором і побачити всі його публікації. - УНІВЕРСИТЕТУ. Відстежувати інформацію про своїх співробітників, формувати звіти про наукову діяльність.
ВИДАВНИЦТВУ. Після публікації статті відомості про неї можливо відправити в базу ORCID.
НАУКОВИМ СПІВТОВАРИСТВАМ. Можливість адмініструвати членів своїх спільнот, учасників своїх конференцій.
ФОНДАМ. Завжди можна побачити перелік публікацій певного автора і гранти, отримані ним раніше.
БІБЛІОТЕКАМ. Спрощується процес каталогізації по авторам. Незалежно від області досліджень і місця роботи, для Вашої репутації і кар'єри важливо, щоб наукові організації, дослідницькі фонди, видавці, наукові товариства та асоціації, Ваші колеги та інші зацікавлені вчені могли швидко і однозначно виявити Ваші, і тільки Ваші, роботи серед безлічі інших. ORCID допомагає Вам просто і надійно зв'язати особисті дані з Вашими напрацюваннями. Ви можете підтримувати в одному місці всю ключову інформацію про себе. При цьому Ви контролюєте власні налаштування приватності, в тому числі, самі визначаєте, яка інформація буде доступна широкому загалу, а яка буде доступна тільки Вашим довіреним партнерам, список яких Ви також визначаєте для себе самі. ORCID має сумісність з численними науково-інформаційними системами різних установ і дозволяє налаштувати у своєму записі підтримку інших систем ідентифікації. 
Зверніть увагу, у вченого повинен бути один унікальний номер ORCID!
Більше інформації - тут.

Особливостям роботи з авторським профілем ORCID, поєднанню облікового запису ORCID з базами даних та з авторськими колекціями електронного архіву ЧНТУ IRChNUT був присвячений практичний семінар "Ефективне використання мережевих ресурсів для підвищення індексу цитувань: ORCID + IRChNUT" для науковців та аспірантів Чернігівського національного технологічного університету. Він проходив у три етапи: у Навчально-науковому інституті технологій, Навчально-науковому інституті економіки та Навчально-науковому інституті права та соціальних технологій. Проводила семінари завідувач відділом мультимедійного та програмно-технічного забезпечення Наукової бібліотеки ЧНТУ Ільченко І. О.




Комментариев нет:

Отправить комментарий