Переводчик

среда, 8 ноября 2017 г.

Мова - серце нації



Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова,
ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця,
в яку народ складає і своє давнє життя, 
і свої сподіванки, розум, досвід, почування. 
Панас Мирний


9 листопада ми святкуємо День української писемності та мови. Цього дня православна церква вшановує пам’ять Преподобного Нестора Літописця. Він був послідовником творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія і йому належав початок письмової української мови.

"Зародившись десь на світанні суспільного слов’янського життя, мова наша витерпіла страшне лихоліття татарщини, пережила утиски Польщі, перенесла наскоки Москви, і, проте, перегорівши як криця, дійшла до нас чистою, свіжою, музичною, незаплямованою, справді щирослов'янською мовою..." Іван Огієнко.

Пройшовши важкі часи становлення та розвитку наша мова набула нових сил, розквітла і збагатилася. Вона заслуговує на любов і пошану! 

Маловживані українські слова

Запрошуємо перевірити, чи зрозумілі вам рідкісні, маловживані слова, які зустрічаються у творах класиків української літератури. Поєднайте слово з його значенням. Бажаємо успіху!


При складанні вправи були використані слова з словника .


Красива мова

Ми – українці! Нашим головним атрибутом є українська мова. За граматичною досконалістю, виразністю звучання та мелодійністю нашій мові немає рівних у світі. 
Як добре ми її розуміємо? Давайте перевіримо! 
Впишіть у клітинки кросворду слова, тлумачення яких пропонується. Бажаємо успіху!




Запрошуємо переглянути віртуальні виставки літератури з фондів Наукової бібліотеки

Комментариев нет:

Отправить комментарий