Переводчик

вторник, 11 октября 2016 г.

День українського козацтва



День українського козацтва відзначається в Україні згідно з Указом Президента України від 07.08.1999 № 966/99 в день свята Покрови Пречистої Богородиці 14 жовтня.
З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості  згідно з наказом президента Петра Порошенка 14 жовтня водночас з Днем українського козацтва святкується День захисника України.
Покрова для козаків була найбільшим святом. У цей день на Січі відбувалися вибори нового отамана. Козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали заступницею і покровителькою православного воїнства.

Історія кожного народу містять періоди, які є вирішальними й доленосними у житті та розвитку.
Козаччина – доба небаченого піднесення народного духу, доба видатних державних, військових, церковних та культурних діячів – будівничих національної державності, які уславили Україну, зробили її знаною в усьому світі.

 Наукова бібліотека пропонує  до перегляду віртуальну виставку літератури про історичне минуле українського народу, про державне утворення, становлення та розвиток козацької держави та до розбудови Української держави на сучасному етапі.


Комментариев нет:

Отправить комментарий