Переводчик

среда, 30 ноября 2016 г.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ- інфекції та СНІДу.
Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна його мета — звернути увагу суспільства на цю проблему. 
Всесвітній день боротьби зі СНІДом став одним з найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і важливою можливістю для підвищення рівня обізнаності про це захворювання та його профілактику.
Синдром набутого імунодефіциту або СНІД називають чумою ХХІ століття. Небезпечне захворювання — вірус імунодефіциту людини ВІЛ/СНІД турбує сьогодні весь світ. На жаль, не оминуло воно і нашу країну. Щоденно в країні інфікується ВІЛ близько 50 осіб, 8 громадян помирають від СНІДу. Серед ВІЛ-інфікованих в Україні близько 65% — це молоді люди віком 15-29 років.
Кожному слід пам’ятати: інфікування здебільшого є наслідком власної поведінки людини. Жодна людина у світі не застрахована від зараження вірусом імунодефіциту людини. СНІД загрожує нам усім, тому що не визнає ніяких кордонів.

Символ боротьби зі СНІДом – червона стрічка, без неї зараз не проходить жодна акція в цій області. Сама стрічка, як символ розуміння та солідарності в цій нерівній боротьбі була взята на озброєння з весни 1991-го року. Ця ідея належала американському художнику Франку Муру. Він жив в провінційному містечку штату Нью -Йорк, де сусідня сім'я носила жовті стрічки, сподіваючись на благополучне повернення своєї дочки - солдата з Персидської затоки.
Стрічки як символ з'явилися вперше під час Війни в Затоці. Зелені стрічки , схожі на перевернуту букву "V" , стали символом переживань, пов'язаних з вбивствами дітей в Атланті. Художник вирішив, що стрічка могла бути метафорою і для СНІДу теж. І червона стрічка завоювала величезну популярність як символ співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу.
Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.

Будьте обережними, цінуйте та бережіть своє єдине життя!














Комментариев нет:

Отправить комментарий