Переводчик

суббота, 3 декабря 2016 г.

ПРОЕКТ НАУКОВОЇ БІБЛІОТЕКИ ЧЕРНІГІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ






Наукова бібліотека Чернігівського національного технологічного університету започатковує проект “Унікальна Чернігівщина”, в якому буде висвітлювати історію і досягнення нашого університету, популяризувати краєзнавчу літературу, знайомити з духовними багатствами рідного краю. На сучасному етапі дуже важливим є національно-патріотичне виховання: усвідомлення своєї історії, свого коріння, любові до рідної землі та українських традицій, шанування мови, культури, знання своєї літературної спадщини. Краєзнавство сприяє розвитку духовності та патріотизму сучасної молоді.

З новими надходженнями краєзнавчої літератури читачі зможуть познайомитися на сторінці ресурсу “Книжкова поличка”.

В нашому ВУЗі навчаються студенти з усієї України, тому колектив Наукової бібліотеки проводить різноманітні заходи, щоб познайомити наших користувачів з Сіверським краєм, його історією та пам’ятками архітектури, надбаннями літератури та мистецтва. Для студентів першого курсу були організовані та проведені екскурсії по Чернігову. Бібліотека популяризує творчість письменників, поетів, митців, майстрів народно-декоративного мистецтва. Галерея ім. Багіна експонує художні полотна та фотографії як професійних майстрів, так і аматорів: студентів та співробітників університету. Клуб «Райдуга» проводить зустрічі з цікавими, талановитими земляками. Літературна студія “Пролісок”об’єднує творчу молодь університету. Студія Hand Made запрошує на майстер-класи з виготовлення виробів народної творчості. Всі ці заходи висвітлюватимуться на сторінці “Мистецькі зустрічі”.

Наші співробітники з задоволенням приймають участь в мандрівках рідним краєм: відвідують різноманітні історичні пам’ятки, музеї, храми, церкви, монастирі, садиби. Своїми враженнями від подорожей, вони будуть ділитися на сторінці “Стежками рідного краю”. Ми намагаємось сформувати у користувачів любов, гордість і повагу до минулого і сьогодення Чернігівщини, допомагаємо усвідомити необхідність збереження історичних надбань, культурних традицій, літературно-мистецької спадщини.

Розділ “Чернігівщина в іменах” розповість про видатних земляків, діячів культури, літератури і мистецтва, життя яких було пов’язано з нашим краєм.

Чернігівський національний технологічний університет також має багату історію і може пишатися своїми викладачами та студентами. Винаходи, досягнення та дослідження науковців університету будуть представлені на сторінках “Наші науковці” та “Наші випускники”.

Ласкаво просимо до нашого веб-ресурсу «Унікальна Чернігівщина»!

Комментариев нет:

Отправить комментарий