Переводчик

пятница, 3 ноября 2017 г.

Краєзнавча діяльність бібліотеки


На сучасному етапі краєзнавча діяльність має велике значення для освітньої установи. Важливим завданням бібліотеки є формування культурологічного середовища, сприяння відродженню національної духовної культури та вихованню патріотизму у студентської молоді. 
Сучасний формат діяльності бібліотек у краєзнавчий роботі передбачає популяризацію літератури, яка висвітлює сторінки історії рідного краю, його етнічні, мовні, культурні традиції, творчість його талановитих людей, допомогу користувачам в кращому пізнаванні своїх коренів, залученню до бібліотеки відвідувачів. Максимально розкрити книжковий фонд, представити наявні краєзнавчі ресурси допомагає цикл віртуальних виставок. З метою ознайомлення читачів з новими надходженнями літератури краєзнавчого спрямування пропонуються тематичні огляди літератури. Особливе місце в краєзнавчій діяльності бібліотеки також займає  висвітлення історії університету. Наше завдання - познайомити з талановитими особистостями, які творили і творять історію одного з провідних університетів регіону. 
Інновацією бібліотекарів стає такий напрямок краєзнавчо-бібліотечної роботи, як біблотечно-краєзнавчий туризм. В цьому напрямку нами зроблені вже перші кроки.
Завдяки творчості, зацікавленості у вихованні любові і дбайливого ставлення до рідного краю, його багатств, творчої і наукової спадщини ми підтримуємо цей проект. Щоб докладніше познайомитися з ним завітайте до веб-ресурсу "Унікальна Чернігівщина"!



Комментариев нет:

Отправить комментарий